HAPPY FAMILY

HAPPY FAMILY

Monday, June 4, 2012

A'Famosa Melaka

Posted by Mama Zara Zayn at 12:48 PM
26 27 May lalu... DANAAIM agensi ade buat family day di A'famosa....

Kami rent bungalow at afamosa...3 bungalow tau..actually best tu mmg best sbb penat lelah berkerja skali bekumpul having fun...yg best sbb malam kami ber BBQ n makan durian..banyak makanan smpai tak termakan...siap anak2 makan skali mandi swimming pool

Actually cite best toksah cakap lah mmg best pun..cuma yg TAK BEST nya pasal bungalow yg kami rent tu.

Kami booked sebulan sebelum tarikh..FULL PAYMENT kot....sbb katanya kalau bayar penuh kami disediakan bungalow skali peralatan BBq...ok ok disebabkan BOSS tu merangkap my mommy...ku pn semangat yakinkan beliau...n mak stuju bayar terus 100%

Skali sampai..dia kata rumah belum ready...siap org yg uruskan kua pg Tampin gitu.. Customer plak tggu org yg uruskan..pastu dh tggu dia kata rumah tak siap kemas lagi..

Sementara nk cte balik pasal umah tgh kemas. ...........

Nk share bungalow tu sewa 3... 500-600 ratus satu bungalow.. Sbb mak.ade bayar lebih sikit satu rumah tu sbb tu main house nk berkumpul buat BBQ mlm nnt...sbb hall ade air cond...skali bile acip Botak (nama samaran) kata satu rumah dah ok iaitu rumah 830...masuk punya masuk....iniiiiiiiiiiiii 600??? Homestay yg 180 semlm lagi PERFECT tau tak..hangin satu badan...kalau 100 200 boleh terima lagi...ni 600 for that kind of house mmg tak worth it langsung...dinding hitam pintu bilik air kopak...tepi pintu bilik air hitam...hadoiii macam ni ke nk duduk? Bilik ade tuala siapa ntah dah berguna...ape kes?

Kami gagah jugak buat apa yg patut...memula taknk terima...mmg tak terima pun...keras hati nk rumah lain..dia boleh kata rumah lain dh takde..mmg ini rumahnya...bile ku tunjuk balik blig dia ngan pic2 yg dia suh tgk tu..dia boleh kata..TULAH TULAHH..ni lah dia..dia ingat aku buta cam dia ke tak dpt bezakan..masalahnya yg sakit hati tu sbb bile kt nk tgk bungalow dia punyalah suh bukak blog dia...n terang itu ini itu ini...picture macam hotel lawa...tapi dapat tak pun cm tu..kalau ala ala pun dah lega jugak ini hadoiii. .tak sesuai langsung dengan harga..bile kt complainnnn...dia boleh kata AWAK PK DULU N BGTAU JE BUDAK2 SAYA....mmg haampeh..kalau business macam ni..nk doakan buruk...sesama islam n bangsa sndri..tapi kalaulah berterusan cmni mng lingkuplah business nnt.

Last My ayah taknk bising2..dia kata amik je lah..n second house no 799 yg ni bgus..tapi masalah swimming pool dia bile mandi kaki habis biru2...macam baru cat..n tak kering...ntah cat ape guna smpai leh lekat kat kaki.. N bungalow boss n family is 808. ..carpet penuh rambut langsuir mane ntah..pastu lantai semua melekit-lekit..dah sakit hati punya pasal paksa dia dtg balik basuh lantai n vacuum carpet tu..muka bengis je budak2 tu dtg balik..nk buat camne wahai budak2...korang dpt boss agak tak bertggungjawab jgk....a.k.a Hampeh!! N tak lupa jugak kat bhgian nk masak lantai Hitam Belendir ( mmg nk muntah ) mmg @&#*%%% lah kan... Pengotor sungguhhhhh.....tu tempat nk masak???mmg redha n menjengket kot pg area situ..bg peti ais busuk plak tu..kene bukak n hilangkan bau..mmg geli betull...sayang tak hambiiikkk gambar..kalau hambik pun mmg takde selera lah..kotor blog ku ni..

Kalaua de sesape terbaca ni n tak caya silalah berkunjung di rumah 830 n 808 baru rasa... Hadoi kecewa sgt...kecewa sgt sbb bile tunjuk kat blog bukan mmin lagi..umah sape lah dia tunjuk tu..tp bile dpt...siap pnh kata umah ni dia bg yg exclusive punya..tapi bile smpai tgk kerusi kayu stock datuk nenek pakai dulu kala..modern ke tuuu? Hadoi ktorg tak kesah lah kalau kata biasa2 ni kata nak UP je macam umah ko sewa tu BGUSSSSS N CANTIK sangat..

Then settle pasal umah..walaupun aku tak redha duit yg bayar ngan keadaan rumah (mcm aku plak punya duit) terima je la..n berazam ni First n last berurusan ngan dia........n nk je aku bg link blog dia..tapi ku masih ade perikemanusiaan.(.nak bg email ku bg link gelak jahat sikit ;p) Allah skang bayar cash je wei...ko aniaya org business ko takkan byja..

Dah lah bengang ngan rumah..pastu terima jgk n kami pun kelua jap pekan pg cr brg...cakap ngan budak2 si botak ni...siap pasang BBQ pit tu ye..dia kata kene bgtau botak dulu...ape ni botak kata bgtau je korang...korang suh bgtau botak plak..ku bayar full n botak korang dah janji nk bg siap padang BBq pit....adeke memula dia nk charge lagi. ...satu pit kira 100....haaaaaa ku ni taklah bos tapi ku yg incharge yg menguruskan sglanya...haaaaa naik lah jin jompot aku ni..bayar mende lagi...patutnya aku boleh mintak balik duit sikit sbb kami yg kene cuci bagai ngook!!! Emo betul...haaaaa terus pasal siap..nk kene mengamuk n ketuk dulu ke baru dgr arahan.....??? Demi agent yg boss aku sayang...rumah yg horror tu boss n sekeluarga yg duduk...

Last last hati yg panas cuba untuk kuatkkn iman n sabar tabah menghadapi...malam tu kami berkumpul masak sama2 makan sama2.....n happy sangat smpai tak rasa letih pun...

Pas BBQ mlm tu kami terjun lah swimming pool..air hangat..best je.....esok kul 12 kami check out..n basuh semua balikk kemas balikk...n siap bg kagi budak2 tu bfast...actually budak2 tu tak salah yg salah si BOTAK tu....bermaafan n balikkkk...BOtAK??? Langsung ku tak jumpa n taknak jumpa pun....




anak dara ku ni haaa....


my anak buah...n cousin zara


tu antara kerusi yg diberi yg berbau hapakkkk ..n ni tikar kami beli di pekan sbb taknk carpet yg penuh rambut tu


persediaan BBq










kek ni for agent yg sambut birthday bulan may kebetulan n celebrate skali...
Published with Blogger-droid v2.0.4

37 comments:

Suryani on June 20, 2012 at 4:37 PM said...

boleh tak bagi blog tuan banglo yg kotor...takut2 nanti kami pula yg terkena...

Zara Arrana Vlora on November 21, 2012 at 2:04 PM said...

suryani : saya dah lupa lah blog yg mane sbb main amik ke no phone kumpulkan n call satu2... rumah 816 yg horror bg saya..kalau leh jgn amik banglo no tu..sbb aritu kami amik 3 banglo, 2 tak ok satu saje ok..saya pun dah lupa, nnt bg saya email saya email awk spya tak terkena cam saya, sangat kecewa, dah lah saya yg organize family day tu

Ila on March 1, 2013 at 12:36 PM said...

akak baru terkena dik... lot 830 tu... anak2 akak tanya ... mama cam ni ke bungalow... sedih betul

Ila on March 1, 2013 at 12:40 PM said...

akak kena lagi best...kalau tahu no lot awal awal tak pe juga... alih-alih dia pegi tukar lot..830nak reject pun dah sampai... tak best!

ladydaisy on March 27, 2013 at 1:33 AM said...

Ishhh...risau lak..mcm terambik dgn owner yg sama je..

Zara Arrana Vlora on March 27, 2013 at 4:23 PM said...

Ila- kak sian akak, alaaaaaaa terkilan nya saya akak pun terkene... saya harap sgt tkde sape yg terkene

Zara Arrana Vlora on March 27, 2013 at 4:24 PM said...

ladydaisy - hope takde sape lagi yg terkene, kene hafal unit no yg saya ade mention spya bile dpt tau terus say taknk...kalau nk tau, dia yg amik tempahan tp kat sana susah nk jumpa dia, budak2 dia yg buat n set up, tapi hampeh!!! dia pakai satria hitam

ladydaisy on April 5, 2013 at 10:39 PM said...

I knew him...mmg dh terdeal dgn dia aritu then br tbaca post u n ila. Lucky me,sampai awal,i dpt lot 799, tp bedding x cukup,then i request tukar,dpt lot 891 ke ape..ya ampun hodoh luar dalam tp bedding cukup. Tp i x puas ati, i mtk tukar jugak smpi dpt lot yg bersih kat lot 965,even bedding x sama spt yg deal. Wlpn x perfect, tp okayla.. But tu first n last deal dgn dia.

Zara Arrana Vlora on April 18, 2013 at 5:47 PM said...

ladydaisy - larhhh sian u...teruk kan that guy, n suruh the boys yg handle kan..cam budak tak habis sekolah je semua yg handle tu, geram sesangat...

Anonymous said...

Safa ke rizal nama mamat tu? Kalau dapat dikongsikan bersama bagus jugak. Selain dapat elak kan orang lain terkena, biar mamat tu x masyuk...

Anonymous said...

Safa @ rizal nama mamat tu?? Kalau boleh share same..... Elakkan dr terkena, & biar dieorg x masyuk....

Zara Arrana Vlora on April 29, 2013 at 2:56 PM said...

plz email private saya, saya akan bg link dia n nama dia..sbb sakit plak hati saya bile dgr masih ade yg terkene, padahal aritu dah bgtau dia, kalau cmni service mmg akan war warkan pada kawan2........ email saya z.a.vlora@gmail.com

Anonymous said...

Salam kak,saya ada email akak berkenaan bunglo diatas pada minggu lepas.. Harap2 akak dpat membantu

are_bow on June 20, 2013 at 7:12 PM said...

Salam...last weekend saya ada check in salah satu bungalow yang cik mention tu....tapi saya rasa everything ok je...tak de lah worst mcm cik cakap tu...mungkin dia orang sudah ambil tindakan...hope dia orang akan kekal kan benda yang dia orang sudah buat...

are_bow on June 20, 2013 at 7:15 PM said...

Salam...last weekend saya ada check in salah satu bungalow yang cik mention tu....tapi saya rasa everything ok je...tak de lah worst mcm cik cakap tu...mungkin dia orang sudah ambil tindakan...hope dia orang akan kekal kan benda yang dia orang sudah buat...

Anonymous said...

Me too..tgh survey thru safa tu jgk..agak rude..dia bg villa802..sy tgh nk surf kot2 ada penah deal or stay kt situ.

Zara Arrana Vlora on June 23, 2013 at 10:31 PM said...

are_bow - alhamdulillah lah kalau dia dah tau ramai yg tak puas hati.. n dia dh buat the best n perbetulkan silap dia.. sbb kecewa kalauu ade org yg terrkene lagi.. saya harap kalau ini punca rexekindia, hope dia ikhlas n jujur tuje..

Anonymous said...

salam..bleh tak tau awak deal ngan sape.?...sbb kami dah bayar full payment tuk satu bungalow ni..takut samelak orgnye..seram lak dengar

Jasmine said...

Hello, I'm owner for lot 942, rasa sedih hati bila dengar comment yg x bagus, ini akan menyebabkan bad image for those owner that having bungalow for rent over here. I'm having one unit here for rent, kindly log in to my website at www.facebook.com/afamosa.dfaro.villa and appreciate if you all could provide some info or comment about my unit or can call me at 012-238 3298.

Chang Siew Yean on January 20, 2014 at 9:31 AM said...

Hello, I'm owner for lot 942, rasa sedih hati bila dengar comment yg x bagus, this will caused bad image to those owner that having bungalow here for rent. I'm having one unit here for rent, kindly log in to my website at www.facabook.com/afamosa.dfaro.villa and after that appreciate if you all could provide me some info or comment or call me at 012-238 3298. Tx

Zara Arrana Vlora on January 26, 2014 at 6:14 AM said...

Jasmine n chang - dont worry.. Semua org yg private email with me.i bg detail as ape yg i tau.. Tujuan i bukan nk buat your businesa down..but i tk nak org lain terkena seperti i. Ini secara langsung akan effect jgk your unit.. So sorry.. I know ur unit maybe good.. If anyone yg baca my entry mesti akan cr u dr cari that guy i mention dlm my email..

Anonymous said...

salam..bleh email sy x sape owner tu n link blog dia..takut terkena..sbb tgh cari umah skang ni..tq...husnadeq@yahoo.com

Anonymous said...

hi..boleh x email sy link that guy? sy pon tgh cari banglo di famosa.takut terkena jugak..email sy alfa8283@gmail.com...tks.

hairme mohd awal on March 31, 2014 at 10:21 PM said...

Salam. Bole x u email kat sy dgn sape yg u deal tu.. sy dah booking dgn seseorg ni dia mintak full payment.. so sebelum apa2 terjadi, baik sy blogwalking cr info dlu.. booking lot 802.
adylalyana@gmail.com. thanks

hairme mohd awal on March 31, 2014 at 10:37 PM said...

Salam. Btw ok ke awak deal dgn safa villa 802 tu? Sy bru booking dgn dia

Zara Arrana Vlora on April 1, 2014 at 6:24 PM said...

Waalaikumsalam..nnt saya email awak ye.. Saya cr balik link dia..tp saya tgk last 2 months i think..dah tak active.. Takut dia create blog lain..nnt i bg details yg mgkin awal boleh recognize dia nnt..

Zara Arrana Vlora on April 1, 2014 at 6:26 PM said...

Waalaikumsalam nnt saya email detail ya sbb blog asenye dh tak active tive..nnt saya email awak..

Zara Arrana Vlora on April 1, 2014 at 6:26 PM said...

Waalaikumsalam nnt saya email detail ya sbb blog asenye dh tak active tive..nnt saya email awak..

hairme mohd awal on April 1, 2014 at 9:44 PM said...

Ok thanks ya

Anonymous said...

ada x lot 894.ok ke x ek.nak book utk bln mei rsu plak

princess on June 23, 2014 at 1:13 PM said...

salam,

tumpang tanya kat sini, ada ke sapa2 yang pernah duduk di lot 888, any review?

tq

jz said...

hello, sy booking utk chiness new year di dsavoy...ade apa2 info x...risau jugak dengo cm ne

Anonymous said...

hello...sy ade booking pada chiness new year di DSavoy....ade info ape2 x...risau dengo

afiq awisy on February 12, 2015 at 3:23 PM said...

boleh pm saya tak...link mamat tu, saya ada booking utk cuti sekolah nie..risau takut terkena. tq

Pu3 on February 20, 2015 at 8:18 AM said...

Ni email saya pu3hafny@yahoo.com... sy nk tau dgn siapa pengurusan banglo yg diceritakn ni... sy baru trkena dh buat full pymt tp smpai sna xdpt banglo.. sy sedang kumpul bukti utk buat police report...

Zara Arrana Vlora on February 25, 2015 at 4:56 PM said...

ASSALAAMUALAIKUM SEMUA READER YG TERBACA POST LINDA NI,

MMG LINDA TERKENE WAKTU NI..TAPI SKANG KHABAR YG LINDA DPT DR SUMBER TERDEKAT KATANYA ORG YG BERTANGGUNGJAWAB NI TELAH JATUH SAKIT (STROKE)
JADI LINDA DAH MAAFKAN DIA, HARAP SESIAPA YG TERKENE DAPAT MAAFKAN DIA.MMG SAKIT HATI TIME TU, LAAGIPUN BNDA NI DAH TERLALU LAMA BERLAKU, LINDA DAH MAAFKAN DAH...

LINDA DOAKAN SUPYA DIA CPT SEMBUH.AP YG TELAH TERJADI KETIDAK JUJURAN DIA HANYA DIA DENGAN ALLAH..

Anonymous said...

Selamat bercuti :)

Kunjungilah vila 827 (5* villa) lain kali.

www.villafamosaresort.com